Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the updraftplus domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/html/ebus.ir/mag/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the rocket domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/html/ebus.ir/mag/wp-includes/functions.php on line 6114
روز درخت کاری و عوامل آسیب زا بر درختان و محیط زیست | ایباس

روز درخت کاری !

“جهان قرآن مصور است و آیه ها در آن به جای آن‌که بنشینند، ایستاده اند؛ درخت یک مفهوم است ، دریا یک مفهوم است…با چشم های عاشق بیا، تا جهان را تلاوت کنیم” این مقاله را با شعری زیبا از “سلمان هراتی” شروع می کنیم.

درخت! ارزش آن در طبیعت و تاثیر آن بر زندگی انسان بر کسی پوشیده نیست، نمادی ست برای  سرسبزی و زندگی ؛ از بعد معنوی که به موجودیت درخت نگاه کنیم، ریشه دواندن در خاک (اصالت در زندگی)، ساقه های محکم ( استقامت در زندگی) ، شاخه ها جدید( تلاش برای رشد و پویایی) و شکوفه زدن و در نهایت میوه ( ثمره زندگی) درس هایی است که می توان از آن آموخت.

روز درخت کاری

بودن و حفظ درخت ارزشمند است و همین دلیلی برای تشویق عموم مردم است، تا در یک روز از سال به آن ها یادآوری شود که در حفظ و نگهداری درختان بکوشیم وهر یک به سهم خود، درخت بکاریم تا میراث ارزشمندی باشد برای آیندگان، هر ساله 15 اسفند که به نام ” روز درختکاری ” نام گذاری شده، فرصت خوبی است برای کاشت نهال در سراسر ایران ، تا ایرانی سرسبز داشته باشیم.

روز درخت کاری
روز درخت کاری

عوامل آسیب زا بر درختان و محیط زیست

حمل و نقل، به ویژه “حمل و نقل جاده ای” دومین عامل گرم شدن زمین بعد از بخش انرژی‌ست؛ آلاینده‌های منتشر شده  ناشی از حمل‌ ‌ونقل، بیشتراز هربخش دیگری در سال‌های‌ گذشته رشد داشته و با توجه به روند کنونی و استفاده از خودروهای‌شخصی در‌حمل ‌ونقل‌جاده‌ای و افزایش آن، پیش‌بینی می شود که تولید‌گازهای‌ گلخانه‌ای در سال ۲۰۳۰ به ۸۰ درصد برسد!

درحال حاضر این آمار ۷۴٪ بوده و موجب “گرمایش جهانی زمین” می شود که برای جبران ضرر این گرمایش در آزادراه‌ها از عاملان تولید گازهای ‌گلخانه‌ای نظیر اتوبوس ،کامیون و سواری عوارضی  گرفته می شود ولی  این هزینه ها برای جبران ضررکافی نیست! اصلاح و تغییرات کوچک در سبک ‌زندگی‌ هرشخص، نقشی اساسی درکاهش آلودگی‌های زیست‌محیطی و ضرر های مالی آن داشته  و موجب کاهش بسیار چشم گیر آلودگی ها می شود.

این تغییرات می‌توانند استفاده از حمل‌ونقل عمومی به جای خودروی شخصی در جابه جایی ها،استفاده کمتراز گوشت، مصرف بهینه منابع و غیره باشد.با توجه به جمعیت کشور؛ به ازای هرشخص ایرانی ۷/۳ تُن دی‌اکسید‌کربن تولید ‌می شود، این آمار در ایالات متحده‌آمریکا به ۱۶ تُن در سال می رسد که برای جلوگیری از افزایش دمای‌جهانی ، این عدد باید به ۲ تُن کاهش پیدا کند.

در راستای کاهش دی اکسید کربن، افزایش تعداد درختان موجود در طبیعت و حتی در کنار جاده ها بسیار موثراست، هر درخت بالغ 30 متری،  22کیلوگرم کربن‌دی‌اکسید تولید شده ناشی از  ۴۲۰۰۰ کیلومتر رانندگی در یک سال را مصرف کرده و به اکسیژن تبدیل می کنند.

روز درخت کاری
روز درخت کاری

رادیو درخت ، پادکستی دارد به مناسبت روز درخت کاری با مضمون “درخت بکاریم ، برای خودمان، برای آینده”

“نهال درختم را که می کاشتم گل هارا تکاندم، محو آغوش بازش بودم، ریشه هایش منتطر لمس آغوش عمیق خاک بودن ،تنه اش نرم و ضعیف است، میلرزد اما می ایستد مقابل باد، مقابل سرمایه خفته ی دی و بهمن سایه اش حفاظ خسته ای است که زیر آن چای و قهوه شان را می نوشند”

این متن زیبا که باهم مرور کردیم قسمتی از این پادکست است، اگر می خواهید همه این پادگست را گوش کنید به صفحه رسمی “ رادیو درخت ” مراجعه کنید

روز درخت کاری
روز درخت کاری

مسئولیت اجتماعی ایباس و روز درخت کاری

ایباس در راستا مسئولیت اجتماعی و برای جلوگیری از قطع بی رویه درختان، چاپ بلیط اتوبوس های خود را به حداقل رسانده و سعی دارد از طریق تکنولوژی ها ی مختلف نظیر پیامک برای صدور بلیط اقدام کند تا به نوبه ی خود گام مهمی در حفظ درختان بردارد.

هم چنین تیم های مختلف در خانواده ایباس : تیم لجستیک ، مارکتینگ ، پشتیبانی ، برنامه نویسی…با کاشت درخت در 15 اسفند مشارکت و مسئولیت خود را انجام دادند.

با هر سفری که به جای ماشین شخصی با اتوبوس تجربه می کنید شما حامی یک درخت می شوید!

ایباس حامی محیط زیست .

ارسال دیدگاه

ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد